Lumina Lui Hristos luminează tuturor...






- HRISTOS A INVIAT!
Anul acesta Slujba Invierii a adunat in noaptea sfanta la Biserica noastra, mai multi credinciosi decat in anii precedenti. Cresterea numarului credinciosilor prezenti la slujba, pentru a lua "Lumina" si a o duce in casele lor, ca semn al binecuvantarii si al nadejdii in viata vesnica, ne demonstreaza inca o data credinta profunda pe care credinciosii parohiei noastre o poarta in sufletele si in inimile lor. Chiar daca in timpul anului liturgic prezenta la Sf. Liturghie nu este o constanta din partea tuturor enoriasilor nostri, vedem cum in noaptea Invierii Domnului, Lumina Sfanta aduna familii intregi la rugaciune.
Credinciosul crestin ortodox nu poate ramane indiferent la chemarea Mantuitorului Hristos: "-Veniti de luati lumina!"; avem nevoie de lumina Sa duhovniceasca, dupa cum avem nevoie de lumina fizica pentru a ne calauzi in intuneric. El ne spune ca El este: "Calea, Adevarul si Viata!"; deci nu mai exista alternativa. Suntem asadar chemati la imitare, conform indemnului: "Daca ii iubim pe sfinti, sa-i imitam!".

Dupa noaptea Invierii, cand am savarsit slujba Utreniei si a Sfintei Liturghii, a doua zi, Duminica, dupa slujba Vecerniei (A doua Inviere), o parte din copiii parohiei noastre, sub coordonarea d-nei preotese, au prezentat un program artistic dedicat Invierii Domnului, alcatuit din cantece si o sceneta.
- Multumim tuturor copilasilor care s-au implicat in aceste activitati cu dedicare, parintilor si celor care ne-au sustinut material pentru a face posibile realizarea acestor activitati!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cuvânt la Naşterea Maicii Domnului - Sfânta Marie Mică

Icoanele praznicale așezate pe catapeteasmă

Petru Bîrsan - epitropul nostru drag ne-a parasit...1940-2011