Doamne îţi mulţumim că îţi aduci aminte de noi, atunci când noi uităm de Tine! Îţi mulţumim că ne împărtăşeşti din iubirea Ta, atunci când noi nu mai avem iubire! Doamne îţi mulţumim că ne-ai creat; astfel ne arăţi cât de mult ne iubeşti şi cât de importanţi suntem pentru Tine! Ajută-ne să simţim pentru Tine, aşa cum simţi Tu pentru noi; să gândim la Tine, aşa cum Te gândeşti Tu la noi; să facem pentru Tine, măcar puţin din ce faci TU pentru noi!

10 august 2009

Slujbă misionară cu Arhiereu la parohia Ciocârleşti - protopopiatul Iaşi II

Am participat Duminică - 09 August a.c., la un moment deosebit pentru zona noastră. Parohia Ciocârleşti, o parohie mică (424 de persoane la recensământul din 2007) situată la aproximativ 25 km de municipiul Iaşi, în drumul spre Vaslui, a primit vizita misionară a Prea Sfinţitului Părinte Calinic Botoşăneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. Contextul în care a avut loc această vizită a fost creat de situaţia dificilă în care se află această parohie datorită prozelitismului sectar - baptist. Este ştiut faptul că în satul Ciocârleşti s-a construit o casă de adunare baptistă în anul 1998, care păleşte oarecum prin măreţia ei, neconformă cu numărul de adepţi din părţile locului. Modul în care îşi desfăşoară activitatea adepţii baptismului din această zonă încalcă adeseori atât legile statului cât şi libertatea religioasă printr-un prozelitism agresiv. În ultima vreme satul Ciocârleşti, dar şi cele dimprejur (Căueşti, Scânteia, Şcheia,etc) au primit vizita adepţilor baptişti, care nu au venit cu mâna goală, ci împreună cu "medici" din America (care au oferit consultaţii), cu ajutoare materiale, cu medicamente şi alte lucruri care le-au distribuit în mod "gratuit" celor "curioşi", dar mai ales săraci dintre creştinii ortodocşi. În cadrul acesta a avut loc şi slujba misionară din Duminica a IX-a de după Rusalii, când Prea Sfinţitul Calinic Botoşăneanul, a ţinut o cuvântare deosebită celor prezenţi la Sfânta Liturghie oficiată în aer liber, cuvântare menită să "demaşte" falsul şi minciuna şi să scoată în evidenţă adevărul mărturisit de 2000 de ani încoace, al Ortodoxiei Apostolice. După cuvântul Prea Sfinţitului Părinte Calinic, preotul paroh, pr. Emilian Timofte a mulţumit tuturor pentru prezenţa la această slujbă misionară. La această slujbă au participat preoţii din cercul pastoral nr.5, alături de P.C.Pr.Protopop Vilie Doroşincă, protopop al protoieriei Iaşi II.

Un comentariu:

  1. SFANTUL MUCENIC FANURIE, ESTE GRABNIC AJUTATOR CELOR CE IL CHEAMA LA NEVOIE; O DOVADA VIE A ACESTUI FAPT ESTE CA SI IN ZILELE NOASTRE SFANTUL A RASPUNS RUGACIUNILOR CREDINCIOSILOR DE LA CAMPULUNG MUSCEL, CARE II CITESC ZILNIC ACATISTUL, FACAND ASTFEL POSIBIL CA OAMENI CARE NU SE CUNOSC SA CONTRIBUIE TOTUSI, FARA A STII DE LA INCEPUT DESPRE CE ESTE VORBA, LA REALIZAREA ACESTEI CONSTRUCTII.
    http://adriana-dardindar.blogspot.com/2009/08/daca-vrei-sa-ajuti.html

    RăspundețiȘtergere

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Aici puteti vedea toate imaginile de pe acest blog

ESTE INTERZISA COPIEREA SAU REPRODUCEREA PARTIAL SAU TOTAL A CONTINUTULUI ACESTUI BLOG FARA ACORDUL AUTORULUI DE DREPT! Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

View My Stats