DONEAZĂ 2% pentru comunitatea noastră !!!

Ne ajutați fără să vă coste nimic!

         Dacă sunteți angajat este nevoie doar să depuneți formularul 230  cu datele parohiei Căuești la Direcția fiscala din localitatea dumneavoastră. Contul este RO08 CRCOX 24010 00002 76018 deschis la Banca Viitorul Iași iar Codul de Identificare fiscală: 18088600.
         Veți ajuta activitatea social-filantropica a bisericii și pictarea acestui lăcaș de cult.
         Ce reprezinta 2%?
         Contribuabilii persoane fizice pot dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 2% din impozitul pe venitul anual datorat Statului, conform Art. 57 alin. (4) si Art. 84 alin. (2) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.138/2004 pentru modificarea si completarea Legii privind Codul Fiscal nr. 571/2003 si aplicata prin Legea nr. 163/2005.
         Astfel persoanele fizice pot sponsoriza entitatile nonprofit care functioneaza conform OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.
         Cine dispune?
         Dumneavoastra, contribuabilul:
         Puteti directiona 2% din impozitul datorat pe venitul anual catre o asociatie sau fundatie prin completarea Anexei 230 de la formularul de Declaratie de impozit pe venitul anual.
         Cât cheltuiți?
         Nimic!
         Aceasta suma este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre dumneavoastra catre o asociatie sau fundatie. Astfel va puteti implica fără nici un fel de costuri suplimentare, în susţinerea unor cauze sociale importante.
         Termenul de depunere a declaratiei de venit global este 15 mai 2015.
        
         Cui directionati acesti bani?                                
         Biserica Ortodoxa "Duminica Tuturor Sfintilor" - Căuești este o comunitate mică cu vise mari. Ne dorim un lăcaș de cult al nostru. Construim o Biserică nouă, din piatră de carieră începând cu anul 1992. Am ajuns la stadiul de pictură interioară și așteptăm binevoitori care pot deveni ctitori!!!
         Fiind o organizatie nonprofit, resursele nostre sunt limitate iar marea majoritate a activitatilor noastre sunt realizate prin sponsorizari si donatii.
         Ne bucura sa ne fiti alaturi!

         Cum se procedeaza?
         Persoanele fizice care au realizat, in anul 2014, venituri din salarii si care solicita virarea unei sume de pana la 2% din impozitul anual catre Biserica Ortodoxa „Duminica Tuturor Sfintilor, completeaza in Declaratia de venit global, Anexa 230: "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual". La cerere se anexeaza cate o copie dupa formularul 210 "Fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii". Cod 14.13.04.13. Declaratia de venit global se depune la Administratia Finantelor Publice personal sau prin posta.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cuvânt la Naşterea Maicii Domnului - Sfânta Marie Mică

Icoanele praznicale așezate pe catapeteasmă

Petru Bîrsan - epitropul nostru drag ne-a parasit...1940-2011