Doamne îţi mulţumim că îţi aduci aminte de noi, atunci când noi uităm de Tine! Îţi mulţumim că ne împărtăşeşti din iubirea Ta, atunci când noi nu mai avem iubire! Doamne îţi mulţumim că ne-ai creat; astfel ne arăţi cât de mult ne iubeşti şi cât de importanţi suntem pentru Tine! Ajută-ne să simţim pentru Tine, aşa cum simţi Tu pentru noi; să gândim la Tine, aşa cum Te gândeşti Tu la noi; să facem pentru Tine, măcar puţin din ce faci TU pentru noi!

4 mai 2010

Agheorghiesei Catinca s-a facut rugatoare pentru noi in ceruri...

Despre tanti' Catinca mi-e greu, dar mi-e drag sa va vorbesc... acum ca nu mai e trupeste printre noi, pot marturisi ca preot duhovnic ca a fost un model de femeie crestina. Asa cum am cunoscut-o in ultimii cinci ani, m-a fascinat, prin dragostea ei, prin bunatatea ei, prin caldura ei, prin evlavia ei, prin credinta ei puternica in Dumnezeu pe care il traia si experia zilnic in viata ei, prin rugaciunea statornica, prin postul aspru asumat personal de cele mai multe ori, prin insasi felul ei de a fi. Am vazut in matusa Catinca o sotie model... care a format impreuna cu partenerul ei de calatorie din aceasta viata o familie frumoasa. Am vazut putini batrani, oameni in varsta, care merg pe strada tinandu-se de mana... de fapt astazi putini soti, dupa cativa ani de la casatorie se mai insotesc tinandu-se de mana... Catinca si Costache Agheorghiesei, oameni simpli, de la tara, fara ani de studii si diplome care sa ateste o pregatire de exceptie, mergeau - si va marturisesc cu bucurie - tinandu-se de mana... nu prin centre universitare, ci pe ulitele satului, daruindu-ne o imagine/tablou de exceptie - a familiei crestine model, care cu siguranta de-a lungul timpului nu a fost ocolita de incercari si ispite, dar care si-a pastrat "legatura dragostei" de la Cununie, vie, nealterata; iar acesta e mare lucru. Cu tristete am asistat la despartirea temporara a femeii, sotiei, mamei, crestinei Catinca de familie, de comunitatea noastra... am pierdut un om de valoare, si cu siguranta am castigat un rugator in ceruri pentru biserica, pentru comunitatea noastra. Vesnica ei pomenire!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Aici puteti vedea toate imaginile de pe acest blog

ESTE INTERZISA COPIEREA SAU REPRODUCEREA PARTIAL SAU TOTAL A CONTINUTULUI ACESTUI BLOG FARA ACORDUL AUTORULUI DE DREPT! Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

View My Stats