Doamne îţi mulţumim că îţi aduci aminte de noi, atunci când noi uităm de Tine! Îţi mulţumim că ne împărtăşeşti din iubirea Ta, atunci când noi nu mai avem iubire! Doamne îţi mulţumim că ne-ai creat; astfel ne arăţi cât de mult ne iubeşti şi cât de importanţi suntem pentru Tine! Ajută-ne să simţim pentru Tine, aşa cum simţi Tu pentru noi; să gândim la Tine, aşa cum Te gândeşti Tu la noi; să facem pentru Tine, măcar puţin din ce faci TU pentru noi!

13 mai 2010

Inaltarea Domnului - prilej de pomenire a celor raposati

Joi, 13 mai 2010 - ziua Inaltarii Domnului nostru Iisus Hristos cu trupul omenesc indumnezeit la cer. Ziua in care umanitatea este ridicata din intunericul pacatelor, al neputintelor, al deznadejdii, si asezata in bucuria vesnica a prezentei Lui Dumnezeu. Hristos se inalta de-a dreapta Lui Dumnezeu Tatal... si folosesc timpul prezent, intrucat slujba din ziua Inaltarii, nu este doar o aducere aminte, o istorisire a momentului petrecut acum aproape doua milenii. In Biserica, in Euharistie, Hristos este prezent real. Un Dumnezeu adevarat, cum este Dumnezeul noastru in care credem si pe Care il marturisim, nu poate minti - altfel ce fel de dumnezeu ar fi - de aceea prin Inaltarea Sa la cer, El nu ne-a parasit, asa cum multi au crezut, ci ne-a promis ca nu vom fi singuri, ci ne va trimite un alt Mangaietor, Duhul Sfant - a treia persoana a Sfintei Treimi, a Carui lucrare a inceput la Cincizecime (Pogorarea Duhului Sfant) si dureaza in lume pana la sfarsitul veacurilor. El este Sfintitorul, daruitorul harului dumnezeiesc, Cel care lucreaza activ in Biserica prin Sfintele Taine, si inafara Bisericii, in lume ... de la Tatal, prin Fiul, in Duhul Sfant, dupa expresia Sf. Grigorie Palama.

Am savarsit Utrenia, Sf.Liturghie si pomenirea mortilor in Biserica, dupa care am mers in cimitirul satului, unde eram asteptati de o multime de persoane sosite la mormitele unde parintii, fratii, surorile, sotii, sotiile, fiii, fiicele... isi asteapta invierea vesnica!

Ne-am bucurat in aceasta zi de sarbatoare si de prezenta in mijlocul nostru a P.C. Pr. Protopop Vilie Dorosinca, fiul satului, sosit la mormantul mamei si tatalui sfintiei sale, caruia ii multumim pe aceasta cale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Aici puteti vedea toate imaginile de pe acest blog

ESTE INTERZISA COPIEREA SAU REPRODUCEREA PARTIAL SAU TOTAL A CONTINUTULUI ACESTUI BLOG FARA ACORDUL AUTORULUI DE DREPT! Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

View My Stats