Doamne îţi mulţumim că îţi aduci aminte de noi, atunci când noi uităm de Tine! Îţi mulţumim că ne împărtăşeşti din iubirea Ta, atunci când noi nu mai avem iubire! Doamne îţi mulţumim că ne-ai creat; astfel ne arăţi cât de mult ne iubeşti şi cât de importanţi suntem pentru Tine! Ajută-ne să simţim pentru Tine, aşa cum simţi Tu pentru noi; să gândim la Tine, aşa cum Te gândeşti Tu la noi; să facem pentru Tine, măcar puţin din ce faci TU pentru noi!

11 noiembrie 2009

Conferinţa preoţească a Protopopiatului Iaşi 2Am participat prin bunăvoinţa Bunului Dumnzeu în ziua de miercuri, 11 nov. 2009, la conferinţa anuală a protopopiatului nostru - Iaşi 2, care a avut loc la Centrul de Conferinţe „Providenţa“ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei sub prezidiul Înalt Preasfinţitului TEOFAN, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Tema conferinţei - „Bibliotecile parohiale, mijloc de misiune în parohii“ - a fost susţinută de pr. Matei Coruga de la Biserica „Sf. Vasile“ din Tătăraşi. Întrunirea preoţilor din Protopopiatul Iaşi 2 a fost precedată de Sfânta Liturghie, săvârşită de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei la biserica cu hramurile „Sf. Ap. Andrei“ şi „Sf. M. Mc. Mina“ din Iaşi. La finalul slujbei săvârşite în sfântul lăcaş ce adăposteşte o icoană făcătoare de minuni a Sfântului Mina, Înalt Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură în care a explicat înţelesurile duhovniceşti ale Evangheliei citite în cadrul Sfintei Liturghii, punctând mesajul pe care aceasta îl transmite. „Pentru a-L avea pe Hristos ţintă, trebuie să-L mărturiseşti şi să nu te lepezi de Dânsul, adică să ai în duh de smerenie, curaj mărturisitor al adevărului şi al dreptei credinţe“, a spus IPS Teofan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Aici puteti vedea toate imaginile de pe acest blog

ESTE INTERZISA COPIEREA SAU REPRODUCEREA PARTIAL SAU TOTAL A CONTINUTULUI ACESTUI BLOG FARA ACORDUL AUTORULUI DE DREPT! Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

View My Stats