24 ianuarie la Cauesti

         24 ianuarie la Cauesti... 24 ianuarie in Romania ... Alexandru Ioan Cuza - primul domnitor al Principatelor Unite si al statului national Romania. La 5 ianuarie 1859, Cuza a fost ales domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie 1859 si al Tarii Romanesti, infaptuindu-se astfel unirea celor doua principate. O zi mare, in care oficialitatile noastre incearca sa pastreze vie amintirea acelei zile, in care romanii din Moldova si Tara Romaneasca au fost ca "fratii". Tot ca fratii au incercat sa fie astazi la Iasi si presedintele ales al Romaniei anului 2009, d-l Traian Basescu, alaturi de presedintele Senatului, d-l Mircea Geoana.
Din aceasta hora, a "unirii", a lipsit, daca imi permiteti o ironie, d-l Crin Antonescu... a carui absenta a afectat cel putin un personaj participant la "hora" de - 25 de grade Celsius din Piata Unirii din Iasi, dar care cu siguranta a "incalzit" inima celuilalt.
Ziua Unirii la Cauesti... a fost o zi normala, cu temperaturi foarte scazute. Omul de la tara nu a iesit nici in strada, nici in fata Primariei sau a Caminului Cultural pentru a comemora aceasta zi. Totusi cel putin un eveniment, important pentru parohia noastra, era menit sa suscite atentia si intersul credinciosilor, si anume "alegerile parohiale" pentru Consiliul si Comitetul Parohial programate in aceasta zi. Numarul restrans de credinciosi, membri ai Adunarii Parohiale, prezenti la Sf. Biserica, a facut imposibil acest demers, care a fost reprogramat. 
Ce mi-a ramas frumos in amintire, dincolo de gerul de afara de neuitat dealtfel, este un rasarit de soare extraordinar, pe care l-am surprins in drumul spre Biserica... pe care va invit sa il admirati.  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cuvânt la Naşterea Maicii Domnului - Sfânta Marie Mică

Icoanele praznicale așezate pe catapeteasmă

Petru Bîrsan - epitropul nostru drag ne-a parasit...1940-2011