Doamne îţi mulţumim că îţi aduci aminte de noi, atunci când noi uităm de Tine! Îţi mulţumim că ne împărtăşeşti din iubirea Ta, atunci când noi nu mai avem iubire! Doamne îţi mulţumim că ne-ai creat; astfel ne arăţi cât de mult ne iubeşti şi cât de importanţi suntem pentru Tine! Ajută-ne să simţim pentru Tine, aşa cum simţi Tu pentru noi; să gândim la Tine, aşa cum Te gândeşti Tu la noi; să facem pentru Tine, măcar puţin din ce faci TU pentru noi!

6 ianuarie 2010

Botezul Domnului (Teofania) la Căueşti şi Şcheia

Praznicul Botezului Domnului este un extraordinar moment de adunare în număr mare a credincioşilor la Sfânta Biserică pentru a lua aghiazmă mare, spre sfinţire şi binecuvântare. Anul acesta am săvârşit slujba sfinţirii Aghiazmei Mari la Căueşti şi Şcheia în aceeaşi zi. Am pornit de la premisa că momentul care aduce trăirea maximă în sufletele creştinilor este chiar ziua praznicului. De aceea după ce am săvârşit Aghiazma Mare la Căueşti, am pornit spre Biserica "Sf.Gheorghe" - Şcheia, unde eram aşteptat de o mulţime de oameni, veniţi pentru a primi puţin din sfinţenia pe care Hristos Domnul a adus-o prin venirea Sa la Iordan şi acceptarea primirii botezului de la rob (Ioan Botezătorul), El care nu avea nevoie de botez, pentru că era Dumnezeu şi Om, fără de păcat. Momente frumoase, chiar dacă vremea nu ne-a permis săvârşirea Sfinţirii Apei în afara Bisericii. Mulţumesc enoriaşului nostru Cocea Grigore Ionel pentru că în fiecare an de Bobotează vine cu puşca şi împuşcă "duhurile necurate"...după cum ne spun unele tradiţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Aici puteti vedea toate imaginile de pe acest blog

ESTE INTERZISA COPIEREA SAU REPRODUCEREA PARTIAL SAU TOTAL A CONTINUTULUI ACESTUI BLOG FARA ACORDUL AUTORULUI DE DREPT! Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

View My Stats