Doamne îţi mulţumim că îţi aduci aminte de noi, atunci când noi uităm de Tine! Îţi mulţumim că ne împărtăşeşti din iubirea Ta, atunci când noi nu mai avem iubire! Doamne îţi mulţumim că ne-ai creat; astfel ne arăţi cât de mult ne iubeşti şi cât de importanţi suntem pentru Tine! Ajută-ne să simţim pentru Tine, aşa cum simţi Tu pentru noi; să gândim la Tine, aşa cum Te gândeşti Tu la noi; să facem pentru Tine, măcar puţin din ce faci TU pentru noi!

5 aprilie 2010

Invierea Domnului - "Veniti de luati lumina!"

Invierea Domnului - inceputul mantuirii noastre, a invesnicirii noastre, a convingerii ca dincolo de moarte exista viata si ca acel adesea invocat "carpe diem" pacatos este uneori lipsit de sens... daca stiu ca dincolo de moartea fizica exista altceva - viata, iar stiinta astazi nu numai ca nu infirma aceasta realitate, dar o sustine, atunci nu mai pot trai ca si cum nu mi-ar pasa de ce se va intampla cu mine dincolo de aceasta trecere, dincolo de moartea incontestabila. "Carpe diem"... ca si cum azi ar fi ultima zi a vietii tale, fara constiinta intalnirii cu Dumnezeu, poate cu gandul ca si tu esti un mic dumnezeu in lumea ta, te poate aseza in imposibilitatea "gustarii" frumusetilor netrecatoare. 
Chemarea la lumina, de catre Cel care este Lumina... in noaptea Sfanta a Luminii... a fost adresata si credinciosilor nostri prezenti in Sfanta Biserica. A fost o slujba frumoasa, poate cea mai frumoasa de pe intreg parcursul anului bisericesc datorita semnificatiilor sfinte; anul acesta am savarsit pentru prima data in cinci ani de pastoratie la Cauesti slujba Invierii in Biserica noua. A fost o noapte sfanta... finalizata cu rugaciunea de sfintire a pastii si a oualelor rosii. Hristos a Inviat! 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Aici puteti vedea toate imaginile de pe acest blog

ESTE INTERZISA COPIEREA SAU REPRODUCEREA PARTIAL SAU TOTAL A CONTINUTULUI ACESTUI BLOG FARA ACORDUL AUTORULUI DE DREPT! Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

View My Stats