Doamne îţi mulţumim că îţi aduci aminte de noi, atunci când noi uităm de Tine! Îţi mulţumim că ne împărtăşeşti din iubirea Ta, atunci când noi nu mai avem iubire! Doamne îţi mulţumim că ne-ai creat; astfel ne arăţi cât de mult ne iubeşti şi cât de importanţi suntem pentru Tine! Ajută-ne să simţim pentru Tine, aşa cum simţi Tu pentru noi; să gândim la Tine, aşa cum Te gândeşti Tu la noi; să facem pentru Tine, măcar puţin din ce faci TU pentru noi!

15 iunie 2010

Duminica Tuturor Sfintilor - Hram la Cauesti cu inaugurare de biblioteca

A trecut ceva vreme de cand nu am mai postat noutati din parohie... in sfarsit mi-am facut timp; singura problema e ca avem de recuperat. Asa ca o sa o iau incetisor...
Sa va povestesc cum s-a desfasurat o zi importanta din viata parohiei noastre - 30 mai 2010 - cand am sarbatorit hramul Bisericii: "Duminica Tuturor Sfintilor". 
E o bucurie pentru noi sa ne gasim sub protectia "tuturor sfintilor", a celor care au ales calea cea stramta, anevoioasa uneori, dar sigura, spre imparatia vietii vesnice.
In aceasta zi am savarsit slujba Utreniei, Acatistul Tuturor Sfintilor si Sfanta Liturghie, la care au participat ca invitati: Pr. Irimia Cristian - de la parohia Podoleni de Jos, Pr. Sarghie Ioan Ovidiu, prietenul meu, de la parohia Dobrovat - Moldoveni (care ne-a donat o mica biblioteca confectionata din lemn), Pr. Sanzianu Mihai - de la parohia Carbunari si Pr. Barbieru Teodor - de la parohia Draguseni, carora le multumesc pe aceasta cale pentru efortul facut.
M-am bucurat deasemenea ca au raspuns afirmativ invitatiei mele: 
Barb Petronela si George, cumatrii nostri; 
Cruciug Adrian si Cristina, prietenii nostri care s-au facut dupa cum mentionam si in cuvantul de multumire de la sfarsitul Liturghiei, misionarii parohiei noastre prin implicarea mai ales in colectarea celor 2% din impozitul pe venit si nu numai; 
un grup de colegi de la masterul "Supervizare si planificare sociala" din cadrul Facultatii de Filosofie si Stiinte Social-Politice din Iasi - ca intre timp mai si studiem - care s-au implicat activ in colectarea cartilor pentru infiintarea bibliotecii parohiale de la Cauesti, prin intermediul Campaniei finalizate - "Cartea te va face mare" derulata intre ianuarie - mai 2010. 
Vreau sa multumesc in mod deosebit colegilor si prietenilor mei: Catalin Asavoaei - coordonatorul Biroului Antidrog din cadrul Caritas - Iasi, alaturi de Mariana Ursan - asistent social in cadrul aceluiasi Birou, care au facut posibila desfasurarea acestei campanii.
Multumesc deasemenea:
- voluntarilor Centrului Diecezan Caritas Iasi - Claudia Cojocaru şi Ramona Vatavu - care au fost misionarii Campaniei"Cartea te va face mare"
- celor care au donat carti sau s-au implicat in strangerea cartilor:

• Radu Vicol, pensionar din Iaşi, 81 de ani;
• Cristina Vameşu, Psihopedagog şcolar;
• Oana Cătălina Ionescu, voluntar în cadrul Biroului Antidrog, Centrul Diecezan Caritas Iaşi;
• Andreea Trandafir, ”Masterat Studii de Integrare şi Securitate Europeană”, anul 2;
• Andrei Baranciu, Student;
• Alina Trinchi, Studentă Facultatea de Filosofie şi ştiinţe Social Politice, Specializarea Sociologie;
• Anda Taropa, Masterat ”Studii de Integrare şi Securitate Europeană”, anul 2;
• Petronela Zapodeanu, Master ”Psihologie educaţională şi consiliere”;
• Alina Axinte, Master ”Supervizare şi planificare socială”, anul 1;
• Maria Gogoasă, Masterat ”Studii de Integrare şi Securitate Europeană”, anul 1;
• Ana Maria Ilas, Sociolog Asociaţia “Sf. Damian” Iaşi;
• Ionela Diaconița, ”Studentă Psihologie şi ştiinţe ale Educaţiei”, anul 1;

Adresăm pe această cale mulţumiri următoarelor instituţii şi persoane:

Asociaţia Catalizator – Vameşu Cristina, Preşedinte;
Asociaţia Studenţilor Francofoni din Romania Maria Apetrei – Membră a Departamentului de Resurse Umane;
Grupul Şcolar Anghel Saligny – Mariana Stana, Director şi Gorgan Mihaela, Director Adjunct
Universitatea Al. Ioan Cuza, Decanatul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice – Nicu Gavriluţă, Decan

Nu in ultimul rand multumesc tuturor enoriasilor nostri dragi, care au facut posibila desfasurarea in conditii deosebite a agapei de la sfarsitul Sf.Liturghii ... Fam. Creanga Ioan si Paulina, Fam. Cioclu Ioan si Elena, Fam.Potop Neculai si Despina, Fam. Barsan Petru si Rodica ... tuturor celor prezenti la bucuria noastra!

vezi  si :  www.caritas-iasi.ro


2 comentarii:

  1. frumos! poate ne ajuta bunul Dumnezeu sa facem si troita despre care am tot vorbit. materialul il am aproape tot, mai trebuie ajutor de la Domnul ``Ajutorul meu de la Domnul, cel ce a facut cerul si pamantul!
    Cu drag ovidiu, preotul lui Hristos

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Ovidiu ca ne scrii... si sunt convins ca se va finaliza si troita.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Aici puteti vedea toate imaginile de pe acest blog

ESTE INTERZISA COPIEREA SAU REPRODUCEREA PARTIAL SAU TOTAL A CONTINUTULUI ACESTUI BLOG FARA ACORDUL AUTORULUI DE DREPT! Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

View My Stats