Doamne îţi mulţumim că îţi aduci aminte de noi, atunci când noi uităm de Tine! Îţi mulţumim că ne împărtăşeşti din iubirea Ta, atunci când noi nu mai avem iubire! Doamne îţi mulţumim că ne-ai creat; astfel ne arăţi cât de mult ne iubeşti şi cât de importanţi suntem pentru Tine! Ajută-ne să simţim pentru Tine, aşa cum simţi Tu pentru noi; să gândim la Tine, aşa cum Te gândeşti Tu la noi; să facem pentru Tine, măcar puţin din ce faci TU pentru noi!

6 august 2010

Biserica din Cauesti s-a "schimbat la fata"...

Saptamana aceasta (2-5 august) am lucrat impreuna cu epitropul nostru Birsan Petru si unul din consilieri - Florea Gheorghe la catapeteasma Bisericii noastre. Bineinteles, nu este cea definitiva, ci una improvizata din scandura si placaj. Am consimtit impreuna cu nea' Petrica la construirea acestei catapetesme in dorinta de a ne apropia si de a-i apropia pe credinciosii nostri mai mult de sentimentul prezentei intr-o Biserica impodobita. Bucuria noastra creste gradual si ne hranim din aceste mici "reusite" duhovnicesti in ultima instanta. Vederea, cat si celelalte simturi te pot apropia mai mult de Dumnezeu, de aceea o catapeteasma, fie ea improvizata, impodobita cu icoane, aceste "ferestre spre Dumnezeu" aduc lumina prezentei Lui Hristos cu adevarat in Sfanta Biserica. 
In ziua praznicului "Schimbarii la Fata" a Mantuitorului Iisus Hristos pe muntele Taborului, Biserica noastra s-a schimbat si ea la fata. Multumirea sufleteasca m-a cuprins atunci cand de dimineata credinciosii sositi la Biserica, intrau si se mirau de transformare. Am vazut bucuria lor si am dat slava Bunului Dumnezeu ca ne-a invrednicit si am savarsit si aceasta lucrare - un pas inainte spre finalizarea Bisericii.
Iata si cateva poze:


Catapeteasma in lucru...


Catapeteasma aproape de final...

2 comentarii:

 1. Cu mare bucurie in suflet am aflat de existenta acestui site prin intermediul caruia am putut sa descopar inca o data ca nu conteaza cat de mica este o comunitate, maretia acesteia fiind data de dragostea pe care o poarta in suflet pentru Dumnezeu.
  Din pacate nu am reusit sa gasesc adresa de email a parintelui Bogdan.
  Cu dragoste intru Hristos!
  Pr. Daniel Florean
  (danielflorean@gmail.com)
  North Carolina USA - 6 august 2010

  RăspundețiȘtergere
 2. Va multumim parinte Daniel pentru cuvintele frumoase... ceea ce facem noi se numeste jertfa; dincolo de greutati exista mereu bucurie, dar pentru a o simti trebuie sa rabzi, sa fii ingaduitor cu tine si cu ceilalti, sa fii multumit cu putin... insa dincolo de toate este bucuria unei comunitati!
  Adresa mea de email: sarbu_bogdan_eugen@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Aici puteti vedea toate imaginile de pe acest blog

ESTE INTERZISA COPIEREA SAU REPRODUCEREA PARTIAL SAU TOTAL A CONTINUTULUI ACESTUI BLOG FARA ACORDUL AUTORULUI DE DREPT! Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

View My Stats