Biserica din Cauesti s-a "schimbat la fata"...

Saptamana aceasta (2-5 august) am lucrat impreuna cu epitropul nostru Birsan Petru si unul din consilieri - Florea Gheorghe la catapeteasma Bisericii noastre. Bineinteles, nu este cea definitiva, ci una improvizata din scandura si placaj. Am consimtit impreuna cu nea' Petrica la construirea acestei catapetesme in dorinta de a ne apropia si de a-i apropia pe credinciosii nostri mai mult de sentimentul prezentei intr-o Biserica impodobita. Bucuria noastra creste gradual si ne hranim din aceste mici "reusite" duhovnicesti in ultima instanta. Vederea, cat si celelalte simturi te pot apropia mai mult de Dumnezeu, de aceea o catapeteasma, fie ea improvizata, impodobita cu icoane, aceste "ferestre spre Dumnezeu" aduc lumina prezentei Lui Hristos cu adevarat in Sfanta Biserica. 
In ziua praznicului "Schimbarii la Fata" a Mantuitorului Iisus Hristos pe muntele Taborului, Biserica noastra s-a schimbat si ea la fata. Multumirea sufleteasca m-a cuprins atunci cand de dimineata credinciosii sositi la Biserica, intrau si se mirau de transformare. Am vazut bucuria lor si am dat slava Bunului Dumnezeu ca ne-a invrednicit si am savarsit si aceasta lucrare - un pas inainte spre finalizarea Bisericii.
Iata si cateva poze:


Catapeteasma in lucru...


Catapeteasma aproape de final...

Comentarii

  1. Cu mare bucurie in suflet am aflat de existenta acestui site prin intermediul caruia am putut sa descopar inca o data ca nu conteaza cat de mica este o comunitate, maretia acesteia fiind data de dragostea pe care o poarta in suflet pentru Dumnezeu.
    Din pacate nu am reusit sa gasesc adresa de email a parintelui Bogdan.
    Cu dragoste intru Hristos!
    Pr. Daniel Florean
    (danielflorean@gmail.com)
    North Carolina USA - 6 august 2010

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumim parinte Daniel pentru cuvintele frumoase... ceea ce facem noi se numeste jertfa; dincolo de greutati exista mereu bucurie, dar pentru a o simti trebuie sa rabzi, sa fii ingaduitor cu tine si cu ceilalti, sa fii multumit cu putin... insa dincolo de toate este bucuria unei comunitati!
    Adresa mea de email: sarbu_bogdan_eugen@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Postări populare de pe acest blog

Cuvânt la Naşterea Maicii Domnului - Sfânta Marie Mică

Icoanele praznicale așezate pe catapeteasmă

Petru Bîrsan - epitropul nostru drag ne-a parasit...1940-2011