Doamne îţi mulţumim că îţi aduci aminte de noi, atunci când noi uităm de Tine! Îţi mulţumim că ne împărtăşeşti din iubirea Ta, atunci când noi nu mai avem iubire! Doamne îţi mulţumim că ne-ai creat; astfel ne arăţi cât de mult ne iubeşti şi cât de importanţi suntem pentru Tine! Ajută-ne să simţim pentru Tine, aşa cum simţi Tu pentru noi; să gândim la Tine, aşa cum Te gândeşti Tu la noi; să facem pentru Tine, măcar puţin din ce faci TU pentru noi!

26 septembrie 2010

Adormirea Sf. Apostol și Evanghelist Ioan la Căuești

Duminica, 26 septembrie 2010. Zi de toamna, frumoasa, cu soare si putin vant. Ziua in care am savarsit Utrenia si Sfanta Liturghie alaturi de P.C. Parinte Protopop Vilie Dorosinca, fiu al satului nostru. Am avut deosebita onoare si bucurie sa fiu alaturi de parintele protopop, care a slujit astazi Sf.Liturghie in aducerea aminte a parintilor Sfintiei Sale - Aneta si Grigore Dorosinca, trecuti nu de mult timp in vesnicie. Dupa Sfanta Liturghie a urmat cuvantul de invatatura al parintelui protopop, in care a adus aminte de slujirea adevarata din Biserica si de cei care cu adevarat sunt alesi de Dumnezeu sa vesteasca cuvantul adevarului in lume, de episcopii si preotii care prin succesiune apostolica au primit puterea de a predica Cuvantul Evangheliei. Predica a fost binevenita, mai ales in contextul in care zona noastra incepe sa fie "infectata" de invataturi eretice - de tip - crestin dupa evanghelie, penticostal sau baptist.
Dupa cuvantul de invatatura, a urmat parastasul pentru cei adormiti, la care au fost pomeniti parintii parintelui. La sfarsit au fost impartite daruri din partea familiei parintelui protopop, tuturor celor prezenti in numar semnificativ la slujba.
Imi exprim si eu inca o data bucuria slujirii alaturi de Parintele nostru protopop Vilie Dorosinca, multumindu-i pe aceasta cale doamnei preotese care de fiecare data se gandeste cu dragoste la noi! 
P.C.Parinte Protopop Vilie Dorosinca

Epicleza - invocarea Duhului Sfant

Alaturi de Parintele Protopop

La sfarsitul Sf.Liturghii

La mormantul parintilor Parintelui Protopop

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Aici puteti vedea toate imaginile de pe acest blog

ESTE INTERZISA COPIEREA SAU REPRODUCEREA PARTIAL SAU TOTAL A CONTINUTULUI ACESTUI BLOG FARA ACORDUL AUTORULUI DE DREPT! Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

View My Stats