Doamne îţi mulţumim că îţi aduci aminte de noi, atunci când noi uităm de Tine! Îţi mulţumim că ne împărtăşeşti din iubirea Ta, atunci când noi nu mai avem iubire! Doamne îţi mulţumim că ne-ai creat; astfel ne arăţi cât de mult ne iubeşti şi cât de importanţi suntem pentru Tine! Ajută-ne să simţim pentru Tine, aşa cum simţi Tu pentru noi; să gândim la Tine, aşa cum Te gândeşti Tu la noi; să facem pentru Tine, măcar puţin din ce faci TU pentru noi!

19 septembrie 2010

Inmormantare - Merla Iulia

Sambata, 18 septembrie 2010, am condus pe ultimul drum pamantesc pe roaba Lui Dumnezeu Iulia Merla. Cortegiul funerar a avut in frunte trei preoti. A fost alaturi de suferinta familiei Merla P.C. Parinte Pavel Puiu Mihail - preot paroh la Parohia Ortodoxa din Odorheiu Secuiesc, care a tinut si un cuvant la sfarsitul slujbei de prohodire in Biserica si P.C. Preot Emilian Timofte de la Parohia Ciocarlesti, colegul meu de slujire.
Slujba inmormantarii marcheaza durerea despartirii. Pentru cei ce cred in Dumnezeu insa, moartea nu este un esec, nu este punctul terminus. E pragul care desparte cele doua taramuri, poarta prin care se intra in celalalt plan de existenta. Noi crestinii nu suntem ca cei fara de nadejde. Credem in lumea de dincolo, credem in inviere, pentru ca stim ca suntem si altceva decat carne si sange si tocmai acest "altceva", sufletul vesnic, ne defineste ca oameni. De aceea, slujba inmormantarii este, pentru noi si pentru cei plecati, prilej de intarire a nadejdii in inviere.
- VESNICA EI POMENIRE!
Alaturi de Iulia Merla - 24 decembrie 2005
Pr.Pavel Puiu, Pr. Emilian Timofte, Pr. Sarbu Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Aici puteti vedea toate imaginile de pe acest blog

ESTE INTERZISA COPIEREA SAU REPRODUCEREA PARTIAL SAU TOTAL A CONTINUTULUI ACESTUI BLOG FARA ACORDUL AUTORULUI DE DREPT! Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

View My Stats