O mică bibliotecă s-a născut...



Cu bucurie vă mărturisesc că în momentul în care am iniţiat formarea unei biblioteci parohiale, mai ales la îndemnul IPS Teofan, Părintele nostru, am simţit din plin ajutorul Bunului Dumnezeu. "Tatăl Meu până acum lucrează, şi Eu lucrez!"(Ioan 5,17)...am înţeles că trebuie să faci un pas către Dumnezeu, iar El face restul către tine. Am pornit la drum cu puţine cărţi, iar acum văd cum ele se înmulţesc, iar odată cu ele sper, şi numărul de cititori. Şi ca să vă dovedesc concret lucrarea Lui Dumnezeu pentru parohia noastră, cu privire la această dorinţă a noastră de a avea o bibliotecă, vă spun numai că, la scurt timp Grădiniţa "Bunavestire" a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, prin reprezentanţii ei, în speţă d-na directoare Oana Strugariu şi echipa dumneaei, au venit cu propunerea de a încheia un parteneriat grădiniţă-parohie, cu mai multe obiective vizând direct interesul copiilor de ambele părţi. În acest mic proiect s-a propus şi susţinerea micii noastre biblioteci parohiale. Iată deci, rezultatul pasului mic pe care noi l-am făcut spre Dumnezeu ... întoarcerea Sa cu braţele deschise către noi. Oare nu ne îmbrăţişează Hristos cel Răstignit, permanent atunci când ne aflăm în Biserica Sa? E suficient să privim crucea de pe catapetesmele (tâmplele) bisericilor şi Îl vom vedea un Hristos răstignit, cu braţele deschise, îmbrăţişând cu dragoste pe cei prezenţi în casa Sa! Simt cum Dumnezeu se propune zi de zi, aşteptând răspunsul nostru, confirmarea noastră, pentru că El "poate câte vrea, dar nu vrea uneori câte poate".
Doamne îţi mulţumim că îţi aduci aminte de noi, atunci când noi uităm de Tine! Îţi mulţumim că ne împărtăşeşti din iubirea Ta, atunci când noi nu mai avem iubire! Doamne îţi mulţumim că ne-ai creat; asta ne arată cât de mult ne iubeşti şi cât de importanţi suntem pentru Tine! Ajută-ne să simţim pentru Tine, aşa cum simţi Tu pentru noi!

Comentarii

  1. Cărțile din această mică bibliotecă sunt cărți de învățătură ortodoxă? Dacă da, îmi puteți spune la ce adresă aș putea trimite și eu o carte?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Postări populare de pe acest blog

Cuvânt la Naşterea Maicii Domnului - Sfânta Marie Mică

Icoanele praznicale așezate pe catapeteasmă

Petru Bîrsan - epitropul nostru drag ne-a parasit...1940-2011