Botezul pruncului Georgiana Maria Amarandei

Duminica, 20.06.2010, dupa Sfanta Liturghie oficiata la Biserica "Sf.Gheorghe" din Scheia, am mers la Cauesti, unde incepand cu orele 14.00 am savarsit botezul copilului familiei Amarandei Viorel si Maria-Dana. Georgiana s-a nascut pe 20 aprilie 2010. Au asistat ca nasi: Vasilache Marian si Carmen, alaturi de copilul lor Paula Adelina. Georgiana Maria este al doilea copil botezat la Biserica din Cauesti anul acesta. Se observa, din pacate o natalitate scazuta. Comparativ, de la inceputul anului, pana acum, au decedat 4 persoane. Anul trecut, 2009, am inregistrat 3 botezati si 6 inmormantati. In 2008 - 4 copii botezati si 11 decedati. Dupa cum vedeti, cifrele sunt cel putin ingrijoratoare, iar pentru noi preotii, acest lucru ar trebui sa ne dea de gandit.

Comentarii

  1. ma uitam la aceasta imagine si ma gandeam la un parinte ce vorbea la Radio Trinitas despre familie. a dat un citat, nu l-am retinut, iar apoi a inceput sa vorbeasca despre viata de familie, facand o comparatie cu monahismul. Din pacate, [parintele, care era monah, privea spre familia ca spre ceva cam nedemn pentru cintea de a fi chip al Domnului, si care cu greu se poate asemana cu inaltimea vietii monahale. cred ca parintele a meditat prea putin, sau poate deloc la faptul ca nu monahismul, ci familia este Taina, si familia este ``biserica de acasa``, de asemeni pruncii, care se nasc in cuplu, sunt cei pentru care tine Dumnezeu lumea, taierea voii se face cel mai bine in familie, renuntarea la dorintele tale pentru nevoile familiei sunt forma de jertfa ce nu se face intre monahi, etc. chiar am fost contrariat cand auzeam cu ce superioritate privea familia care, il citez iar, ``cu greu se ridica la inaltimea vietii monahale``. Parintele nu intelege ca cea care tine credinta in Dumnezeu este in primul rand familia, acolo unde copiii invata de mici Tatal nostru, locul de unde vin viitorii sfinti este familia, locul unde se invata solidaritatea si renuntarea, este familia, locul de unde vin unii semeni spre asezarile monahale este familia, cei care doneza si sustim financiar locasurile de cult sunt familiile de mireni. Eu vad in familie locul unde se poate forte bine tinde spre sfintenie. Pr. Ovidiu

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar... foarte usor ne dam cu parerea despre ceea ce nu experiem personal. Tendinta aceasta din nefericire exista printre cei "imbunatatiti"... care se afirma ei a fi asa. Imi aduc aminte de un cuvant: un copil botezat este un sfant in potentialitate. Adica din familie se nasc cu adevarat sfinti; din familie se naste posibilitatea sfinteniei. Pentru cei dinafara familiei e usor sa faca aprecieri... sunt doua cai intr-adevar - monahismul si familia... care duc spre acelasi "varf"... insa drumurile sunt diferite. Eu nu pot fi obiectiv raportandu-ma la calugarie, familist fiind... Dumnezeu va aprecia!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Postări populare de pe acest blog

Cuvânt la Naşterea Maicii Domnului - Sfânta Marie Mică

Icoanele praznicale așezate pe catapeteasmă

Petru Bîrsan - epitropul nostru drag ne-a parasit...1940-2011