Doamne îţi mulţumim că îţi aduci aminte de noi, atunci când noi uităm de Tine! Îţi mulţumim că ne împărtăşeşti din iubirea Ta, atunci când noi nu mai avem iubire! Doamne îţi mulţumim că ne-ai creat; astfel ne arăţi cât de mult ne iubeşti şi cât de importanţi suntem pentru Tine! Ajută-ne să simţim pentru Tine, aşa cum simţi Tu pentru noi; să gândim la Tine, aşa cum Te gândeşti Tu la noi; să facem pentru Tine, măcar puţin din ce faci TU pentru noi!

8 aprilie 2009

Astăzi am săvârşit slujba Sf.Maslu...în paraclisul "Tuturor Sfinţilor"Cu ajutorul nevăzut, dar indubitabil al Sf.Treimi, prin bunăvoinţa unui drag coleg, preot la parohia Dobrovăţ-Moldoveni, pr. Sârghie Ioan Ovidiu şi cu participarea unei mâini de credincioşi (în jur de 20 de persoane), am săvârşit astăzi Taina Sf.Maslu. Cu Sfeştania înaintea Sf.Maslu, am participat cu toţii la un moment smerit, unic, de rugăciune, în intimitatea paraclisului nostru (care pentru noi este un fel de "pregustare" a bucuriei de a fi inaintea Lui Dumnezeu în "plenitudinea" spaţiului liturgic, adică într-o biserică nouă, încadrată normelor arhitecturale specifice unui locaş de închinare). Ne-am rugat împreună, Bunului Dumnezeu, ca această puţină rugăciune a noastră să fie alături de postul cu care unii se nevoiesc, cealaltă aripă care înalţă sufletul către o mai bună vedere şi simţire a prezenţei harului dumnezeiesc. Cu toate că am săvârşit slujba Sf.Maslu începând cu ora 10.30, pentru cei prezenţi - şi nădăjduim că şi pentru cei care şi-ar fi dorit să fie alături de noi dar nu au putut - timpul veşnic (liturgic) a fost prioritar timpului trecător, încărcat adeseori de greutatea zilei. Renunţarea la tine, la voia ta, chiar la munca ta pentru un moment de rasuflare duhovnicească, nu este un timp pierdut - este timpul dăruit de tine Lui Dumnezeu; şi să nu uităm...că timpul e al Lui Dumnezeu...aşadar nu dăm Lui Dumnezeu, prin participarea noastră la Sfintele Slujbe, decât ceea ce aparţine tot Lui, adică DUMNEZEU ne VREA pe NOI. Să căutăm astfel de momente ca cel petrecut astăzi în micul nostru paraclis...momente de veşnicie temporală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Aici puteti vedea toate imaginile de pe acest blog

ESTE INTERZISA COPIEREA SAU REPRODUCEREA PARTIAL SAU TOTAL A CONTINUTULUI ACESTUI BLOG FARA ACORDUL AUTORULUI DE DREPT! Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

View My Stats