Doamne îţi mulţumim că îţi aduci aminte de noi, atunci când noi uităm de Tine! Îţi mulţumim că ne împărtăşeşti din iubirea Ta, atunci când noi nu mai avem iubire! Doamne îţi mulţumim că ne-ai creat; astfel ne arăţi cât de mult ne iubeşti şi cât de importanţi suntem pentru Tine! Ajută-ne să simţim pentru Tine, aşa cum simţi Tu pentru noi; să gândim la Tine, aşa cum Te gândeşti Tu la noi; să facem pentru Tine, măcar puţin din ce faci TU pentru noi!

26 aprilie 2009

Cimitirul Mănăstirii Neamţ - imagini trecătoare despre "trecători"...


Ziua de sâmbătă, 25 aprilie, ne-a îndreptat paşii în zona Neamţului... la mănăstirea Neamţ. Acest loc minunat, cu o bogată încărcătură duhovnicească, este şi locul unde am "poposit" timp de cinci ani de zile în perioada în care am urmat cursurile seminarului teologic liceal "Veniamin Costachi", care este situat în apropierea mănăstirii. Nu ezit, atunci când vizitez mănăstirea Neamţ, să trec prin cimitirul acesteia. Aici se găsesc oameni de seamă ai istoriei bisericii: monahi, ieromonahi, stareţi ai mănăstirii, duhovnici... de fiecare dată trăiesc sentimentul nimicniciei, al neputinţei omeneşti înaintea morţii; simt inutilitatea multor lucruri şi lucrări pe care le săvârşim mereu pentru trupul nostru, uitând importanţa sufletului - chemat la asemănarea cu Dumnezeu; simt că slujirea Lui este chemarea noastră... viaţa în simplitate, în comuniune cu natura şi cu semenii noştri, într-ajutorarea, iubirea fără margini, blândeţea, iertarea, curăţia, frumuseţea. Imaginile mormintelor, ale craniilor celor care s-au nevoit în această sfântă mănăstire, care se păstrează în gropniţa din cimitir, sunt "aduceri aminte" necontenite despre viaţa trecătoare de aici şi despre veşnicia celor care s-au nevoit pentru credinţa în Hristos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Aici puteti vedea toate imaginile de pe acest blog

ESTE INTERZISA COPIEREA SAU REPRODUCEREA PARTIAL SAU TOTAL A CONTINUTULUI ACESTUI BLOG FARA ACORDUL AUTORULUI DE DREPT! Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

View My Stats