Doamne îţi mulţumim că îţi aduci aminte de noi, atunci când noi uităm de Tine! Îţi mulţumim că ne împărtăşeşti din iubirea Ta, atunci când noi nu mai avem iubire! Doamne îţi mulţumim că ne-ai creat; astfel ne arăţi cât de mult ne iubeşti şi cât de importanţi suntem pentru Tine! Ajută-ne să simţim pentru Tine, aşa cum simţi Tu pentru noi; să gândim la Tine, aşa cum Te gândeşti Tu la noi; să facem pentru Tine, măcar puţin din ce faci TU pentru noi!

16 aprilie 2009

Denia celor 12 EvangheliiÎn această după amiază, începând cu ora 17.00, am săvârşit slujba Deniei celor 12 Evanghelii, alături de un grup de tineri, alături de patru sau cinci persoane adulte. Aşa e la noi...oameni puţini la aceste slujbe deosebite de seară, în această săptămână a Patimilor. E trist, dar adevărat! Oamenii se "pregătesc" pentru "Sfintele Paşti"... cu mâncăruri care mai de care mai arătoase şi mai gustoase, cu ouă roşii, cu pască şi cozonaci şi cu multe alte bunătăţuri. Întristarea mea survine din faptul că oamenii noştri, creştinii noştri dragi, nu înţeleg că toate aceste "bunătăţuri" nu şi-ar mai avea locul şi rostul dacă acest praznic al Învierii nu ar fi existat, dacă Hristos Domnul nu ar fi pătimit, nu ar fi fost răstignit, îngropat şi nu ar fi înviat a treia zi din mormânt. Fără toate acestea nu am fi avut "prilej" de a fi în acestă săptămână "mare" în toiul pregătirilor materiale. De aceea ordinea firească a lucrurilor cred că trebuie să fie în primul rând grija de suflet, participarea la Sfintele Slujbe care ne transpun pe fiecare dintre noi alături de Hristos, de simţirile şi trăirile Sale, de Patimile Sale sfinte, ne alătură Celui Care a "prilejuit" prin Învierea Sa, reactualizată anual, toate aceste momente de bucurie sfântă ... Aşadar, să dăm slavă Lui Dumnezeu întâi, cel care este Creatorul tuturor, şi apoi creaturii Sale. Nu ne putem bucura de bucate, dacă nu suntem alături pe drumul Golgotei de Cel Care ne-a dăruit acest minunat praznic al Învierii... Astăzi Hristos a fost prins, judecat, răstignit şi în sfârşit a murit pe cruce... pentru păcatele noastre... să nu Îl dezamăgim cu "lutul" nostru!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Aici puteti vedea toate imaginile de pe acest blog

ESTE INTERZISA COPIEREA SAU REPRODUCEREA PARTIAL SAU TOTAL A CONTINUTULUI ACESTUI BLOG FARA ACORDUL AUTORULUI DE DREPT! Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

View My Stats