Doamne îţi mulţumim că îţi aduci aminte de noi, atunci când noi uităm de Tine! Îţi mulţumim că ne împărtăşeşti din iubirea Ta, atunci când noi nu mai avem iubire! Doamne îţi mulţumim că ne-ai creat; astfel ne arăţi cât de mult ne iubeşti şi cât de importanţi suntem pentru Tine! Ajută-ne să simţim pentru Tine, aşa cum simţi Tu pentru noi; să gândim la Tine, aşa cum Te gândeşti Tu la noi; să facem pentru Tine, măcar puţin din ce faci TU pentru noi!

23 aprilie 2009

Sf.Liturghie la parohia Hărpăşeşti, comuna Popeşti - daţi clic
Astăzi am slujit Sf.Liturghie cu un bun şi vechi coleg şi prieten, preot de aproximativ un an la parohia cu hramul "Sf.Împăraţi Constantin şi Elena" - din localitatea Hărpăşeşti, comuna Popeşti, protopopiatul Iaşi I. Sărbătoarea Sf.Mare Mucenic Gheorghe - purtătorul de biruinţă, ocrotitorul armatei române şi al multor biserici care îi poartă hramul, patronul Angliei, al Georgiei şi al Moscovei - a prilejuit un moment de maximă bucurie pentru mine, întrucât am slujit pentru prima dată Sf.Liturghie alături de pr.Zvorăşte Mihai, vechiul meu coleg de bancă din şcoala primară...m-au impresionat locul, priveliştea, atmosfera liturgică din această biserică monument istoric, construită în anul 1832 de soţii Mavrocordat. Cu toate că au participat puţine persoane la slujbă, timpul liturgic petrecut alături de dragul meu coleg şi atmosfera din biserică a fost aceea a unei sărbători. Pentru că ne aflăm în Săptămâna Luminată, am cântat împreună: -Hristos a Înviat!, şi ne-am bucurat unul de prezenţa celuilalt. După Sf.Liturgie şi după un cuvânt de învăţătură pe care l-am adresat celor prezenţi la rugămintea pr.Mihai, am săvârşit împreună şi un Botez. Mulţumesc Bunului Dumnezeu pentru această zi binecuvântată!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Aici puteti vedea toate imaginile de pe acest blog

ESTE INTERZISA COPIEREA SAU REPRODUCEREA PARTIAL SAU TOTAL A CONTINUTULUI ACESTUI BLOG FARA ACORDUL AUTORULUI DE DREPT! Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

View My Stats