Doamne îţi mulţumim că îţi aduci aminte de noi, atunci când noi uităm de Tine! Îţi mulţumim că ne împărtăşeşti din iubirea Ta, atunci când noi nu mai avem iubire! Doamne îţi mulţumim că ne-ai creat; astfel ne arăţi cât de mult ne iubeşti şi cât de importanţi suntem pentru Tine! Ajută-ne să simţim pentru Tine, aşa cum simţi Tu pentru noi; să gândim la Tine, aşa cum Te gândeşti Tu la noi; să facem pentru Tine, măcar puţin din ce faci TU pentru noi!

21 aprilie 2009

Slujba de Înviere - aşa cum a fost...la Căueştii


-HRISTOS A ÎNVIAT!
Momente unice...de bucurie sfântă, emoţie, încărcătură duhovnicească; parcă fiecare "Înviere" este altfel în fiecare an...dar în acelaşi timp la fel. "Lumina lui Hristos", lumina anunţării înveşnicirii omului şi a transcendenţei vieţii umane dincolo de moarte, prin solemnul "Veniţi, de primiţi lumină!" şi "Hristos a Înviat" ... ne-a adunat, cu mic cu mare, în jurul orelor 00.00, în curtea Bisericii mari, în seara sfântă a Ortodoxiei. Ne-am bucurat anul acesta de timp frumos, de o atmosferă parcă mai duhovnicească... şi cei mai mici au înţeles parcă semnificaţia momentului prin "îndelunga răbdare", prin participarea activă la această minunată slujbă. Slujba Învierii Domnului a durat până la ora 04.00 dimineaţa. După slujbă am sfinţit pasca, ouăle şi cozonacii credincioşilor care au rămas până la sfârşit. Duminică la ora 15.00 am săvârşit Vecernia (A doua Înviere), slujbă la care se citeşte Evanghelia în mai multe limbi...anul acesta am citit şi noi Evanghelia în 10 limbi.Invierea (Canonul)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Aici puteti vedea toate imaginile de pe acest blog

ESTE INTERZISA COPIEREA SAU REPRODUCEREA PARTIAL SAU TOTAL A CONTINUTULUI ACESTUI BLOG FARA ACORDUL AUTORULUI DE DREPT! Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

View My Stats