Doamne îţi mulţumim că îţi aduci aminte de noi, atunci când noi uităm de Tine! Îţi mulţumim că ne împărtăşeşti din iubirea Ta, atunci când noi nu mai avem iubire! Doamne îţi mulţumim că ne-ai creat; astfel ne arăţi cât de mult ne iubeşti şi cât de importanţi suntem pentru Tine! Ajută-ne să simţim pentru Tine, aşa cum simţi Tu pentru noi; să gândim la Tine, aşa cum Te gândeşti Tu la noi; să facem pentru Tine, măcar puţin din ce faci TU pentru noi!

20 iulie 2009

Taina Sfintei Spovedanii administrată bătrânilor

Este un lucru ştiut că de la o anumită vârstă, chiar şi cei mai fideli credincioşi nu mai pot păşi pe drumul spre Sfânta Biserică, din cauza neputinţelor fizice... şi atunci preotul trebuie să fie cel care întoarce acestor credincioşi dragostea pe care ei au avut-o pentru Dumnezeu şi Biserica Sa. Aşa se prezintă situaţia unor enoriaşi dragi ai noştri - Fam.Aghiorghiesei Costache şi Catinca, soţ si soţie, oameni peste 80 de ani. Aş dori sa remarc în mod deosebit evlavia şi bucuria prezenţei la Sf. Liturghie a acestei familii, pe care dacă îi întîlneşti nu mai poţi fi trist, pentru că din ei radiază bucuria de a fi. Vârsta înaintată, drumul anevoios spre Sf. Biserică, neputinţele fizice nu i-a oprit până la această vârstă de a fi "prieteni" cu Hristos şi de a fi în preajma Lui. Inevitabil, vârsta, boala îşi spune cuvântul, iar bătrânica noastra frumoasă, tanti Tinca (Catinca), începand din iarna trecută, nu a mai putut să-şi îndrepte picioarele către Biserică, pentru că ele nu au mai ascultat-o. Este slăbită fizic, dar cu credinţă puternică în Adevăratul Doctor. Îşi pune nădejdea în El mai mult decât în doctorii cei "trecători". Aceste lucruri le-am aflat astăzi, de ziua "Sf.Prooroc Ilie", când i-am păşit pragul acestei femei pentru a-i oferi o întâlnire cu Hristos, în Sfânta Taină a Spovedaniei. Nădăjduim ca Bunul Dumnezeu să îi ofere bucuria participării din nou la Sfânta Liturghie, hrana cea vie, duhovnicească. Dumnezeu să te binecuvinteze, tanti Tinca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Aici puteti vedea toate imaginile de pe acest blog

ESTE INTERZISA COPIEREA SAU REPRODUCEREA PARTIAL SAU TOTAL A CONTINUTULUI ACESTUI BLOG FARA ACORDUL AUTORULUI DE DREPT! Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

View My Stats