Sf. Maslu la Şcheia - Biserica "Sf.Gheorghe"


Vineri am participat la Slujba Sf. Maslu, la parohia "Sf.Gheorghe" din comuna Şcheia. Momentul a  fost  emoţionant atât pentru preoţii prezenţi, dar mai ales pentru credincioşii din parohie, întrucât a fost slujba care a încheiat o activitate parohială de aprox. 18 ani, a Părintelui Cătălin Burlacu, cel care din 1991 şi până în 2009, luna decembrie, a fost slujitorul comunităţii şcheiene. Părintele a fost transferat spre o nouă, însă nu mai uşoară misiune, la parohia Bălţaţi. 
Emoţiile au fost mari şi pentru mine, revenindu-mi sarcina de a suplini temporar această parte a Şcheii. Colegii de cerc pastoral nr.5, ne-am luat rămas bun de la preşedintele acestui cerc din ultimii ani, cerc pastoral cu o activitate intensă liturgică, misionară, pastorală, social-filantropică. 
Părinte CĂTĂLIN, vă doresc multă sănătate ca să puteţi păstori cel puţin 18 ani parohia încredinţată acum la "majorat", multe bucurii duhovniceşti şi căldură sufletească! Să duceţi şi acolo unde sunteţi acum din bucuria de a trăi, de a "comedia" viaţa!
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cuvânt la Naşterea Maicii Domnului - Sfânta Marie Mică

Icoanele praznicale așezate pe catapeteasmă

Petru Bîrsan - epitropul nostru drag ne-a parasit...1940-2011