Doamne îţi mulţumim că îţi aduci aminte de noi, atunci când noi uităm de Tine! Îţi mulţumim că ne împărtăşeşti din iubirea Ta, atunci când noi nu mai avem iubire! Doamne îţi mulţumim că ne-ai creat; astfel ne arăţi cât de mult ne iubeşti şi cât de importanţi suntem pentru Tine! Ajută-ne să simţim pentru Tine, aşa cum simţi Tu pentru noi; să gândim la Tine, aşa cum Te gândeşti Tu la noi; să facem pentru Tine, măcar puţin din ce faci TU pentru noi!

10 decembrie 2009

„Vreau site pentru biserica mea” - Nu astepta de la altii, ajuta si TU! - clic aici !!!
Postez acest articol, nu întâmplator, ci pentru a da mărturie că: "Viu este Dumnezeu"... că oameni dedicaţi, de cele mai multe ori anonimi, lucrează în ogorul Bisericii Ortodoxe. De multă vreme urmăresc site-ul: http://stiri.lacasuriortodoxe.ro pentru că aflu multe noutăţi de acolo, ştiri despre ce se întâmplă în Biserică în general, informaţii la zi, evenimente, etc. În  urmă cu câteva zile am aflat despre această campanie de ajutorare a bisericilor ortodoxe care doresc să iasă din anonimat, să fie vii nu doar în comunităţile lor, prin activităţile pe care le desfăşoară, ci şi la nivel online. De aici şi până la concretizarea dorinţei mele de a avea un site pentru parohia noastră Căueşti, nu a fost decât un pas. Am aplicat pe site-ul menţionat mai sus, cu o scrisoare de intenţie şi am primit un răspuns prompt; am fost selectaţi pentru a fi sprijiniţi în acest demers. Dar toate aceste lucruri sunt posibile cu aportul unor oameni dedicaţi (echipa Lăcaşuri Ortodoxe) care ne va asigura consultanţă gratuit şi prin bunăvoinţa unor oameni cu sufletul cald (şi pe această cale aş dori să mulţumesc anticipat d-lui CIOBANU NICUŞOR, care a oferit suma de bani necesară procurării domeniului şi găzduirii lui; cu nădejdea că voi putea să îi mulţumesc personal într-o bună zi - Dumnezeu să vă BINECUVINTEZE!)
Mai jos postez comunicatul de pe Lăcaşuri Ortodoxe, pentru a fi la îndemână celor interesaţi:Începând cu data de 1 decembrie 2009, Asociaţia Lacasuri Ortodoxe demarează programul: „Vreau site pentru biserica mea”. De acum, nu mai eşti singur, şi nu va mai trebui să plăteşti specialişti IT.                

FII CTITOR DE SITE - al unei Biserici (cu certificat)
    I) Mai intai, ce oferă Lăcaşuri Ortodoxe, prin programul „Vreau site (nu blog!) pentru biserica mea”?
   „Vreau site pentru biserica mea” îşi doreşte ca orice parohie să aibă în proprietate şi administrare propriul site de prezentare.
    Pentru aceasta, în mod absolut gratuit, specialiştii noştri vă vor conduce în primii 10 paşi, după cum urmează:
   „Vreau site pentru biserica mea”
    - PASUL 1: Suport tehnic gratuit în achiziţionarea domeniului (numele site-ului) din banca naţională de domenii - INSTITUTUL NAŢIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN INFORMATICĂ. Nivel necesar de cunoştinţe: fără experienţă.
   „Vreau site pentru biserica mea”
    - PASUL 2: Suport tehnic gratuit în obţinerea spaţiului de găzduire optim (varianta de bază) datorită experienţei pe care personalul nostru a acumulat-o în anii de activitate. Nivel necesar de cunoştinţe: fără experienţă.
   „Vreau site pentru biserica mea”
    - PASUL 3: Suport tehnic gratuit în setările de bază, asigurând instalarea domeniului pe spaţiul de găzduire. Nivel necesar de cunoştinţe: fără experienţă.
   „Vreau site pentru biserica mea”
    - PASUL 4: Suport tehnic gratuit în configurarea panoului de control al serverului pe care veti lucra (în /şi privind domeniul). Nivel necesar de cunoştinţe: fără experienţă.


    „Vreau site pentru biserica mea”
    - PASUL 5: Suport tehnic in alegerea unui program optim, care să permită (în funcţie de nivelul şi experienţa viitorului administrator) o administrare corespunzătoare şi totodată uşoară a propriului site. Nivel necesar de cunoştinţe: fără experienţă.
   „Vreau site pentru biserica mea”
    - PASUL 6: Suport tehnic în instalarea programului ales – oferit gratuit - pentru realizarea site-ului (dintr-o listă bogată de programe pe care vi le punem la dispoziţie, tot gratuit). Nivel necesar de cunoştinţe: fără experienţă.
   „Vreau site pentru biserica mea”
    - PASUL 7: Suport tehnic în instalarea mai multor modele „template-uri” - înfăţişări ale site-ului – din care administratorul să poată hotărî un tip. Nivel necesar de cunoştinţe: fără experienţă.
   „Vreau site pentru biserica mea”
    - PASUL 8: Suport tehnic în instalarea definitivă a unui template pentru site-ul Dvs, in urma căreia, în sfârşit, site-ul Dvs (fără conţinut: articole, imagini, meniuri) poate fi văzut de ceilalţi. Nivel necesar de cunoştinţe: fără experienţă.
   „Vreau site pentru biserica mea”
    - PASUL 9: Suport tehnic în instalarea unui editor de text (asemănător unui editor WORD) cu care veţi putea posta articole pe propriul site.
   „Vreau site pentru biserica mea”
    - PASUL 10: Instructaj de bază (start) în organizarea meniurilor.  
Menţiune: de asistenţă vor beneficia doar viitorii administratori de site care au solicitat suportul tehnic din start, începând cu pasul 1 (în programul gratuit de asistenţă nu sunt acceptate site-uri deja incluse într-un program de găzduire, sau aflate în dezvoltare).
De acum, nu mai eşti singur, şi nu va mai trebui să plăteşti specialişti IT.
Nu te mai poţi plânge că e greu. Specialiştii noştri asigură SUPORTUL TEHNIC GRATUIT!

  
    II) Ce trebuie sa fac eu, ca preot sau donator?
   Menţiune: intrucat Lăcaşuri Ortodoxe nu poate vinde sau oferi ori  inchiria domenii şi servere de găzduire, aceasta atributie revenind doar firmelor specializate, va trebui sa asigurati urmatoarele:
    Domeniul este un nume alocat fiecarui site web, de genul www.Biserica... .ro şi se cumpără din banca naţională de domenii – se achită o singură dată iar domeniul va aparţine bisericii pentru totdeauna.
   După achitare, orice domeniu necesită găzduirea pe un server cu parametrii necesari dezvoltării site-ului, în schimbul unei sume plătite firmei care asigură găzduirea:
   Preturile din tabelul de mai jos sunt recomandate de noi, in urma unui studiu de optim pret-calitate, asupra firmelor furnizoare de astfel de servicii, existente in acest moment pe piata:

Parametri gazduire, inclusi in pret:
- Memorie - nelimitata
- Lătime de bandă - nelimitata
- 1 domeniu găzduit
- Salvări (Backups)
- 99.9% funcţionare garantată de furnizorul SUA
- Subdomenii – nelimitate
- Conturi de upload FTP nelimitate
- Baze de date MYSQL nelimitate
- Programe si conturi de email (cu autoresponder) nelimitate
- Panou de control Cpanel
- Statistici dezvoltate
- Programe de realizare site, albume foto... şi multe alte facilităţi.
1. PREOT: In cazul in care sunteti preot si aveti posibilitatea achitarii uneia dintre variantele obligatorii tabelate mai sus, contactati-ne pentru inscrierea in programul de suport tehnic gratuit, la 021.352.85.62 (Romtelecom), 0729.00.19.00 (Vodafone). Contact e-mail: vreausite@lacasuriortodoxe.ro This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .
2. PREOT: In cazul in care, ca preot, nu detineti fondurile necesare achitarii uneia dintre variantele tabelate mai sus, va trebui sa va inscrieti pe formularul de mai jos, destinat Bisericilor sarace, in asteptarea cumularii sumei necesare unui pachet pe 1 an, prin programul de donatii.
3. DONATOR: In cazul in care doriti sa ajutati ca o Biserica sa aiba propriul site:
  FITI CTITOR DE SITE - al unei Biserici (cu certificat)
   DONEAZA, ca mirean credincios sau firmă, pentru susţinerea acestui proiect. Poţi alege să fii şi tu „ctitorul” unui site integral, sau parţial, al unei Biserici, sau poti susţine specialiştii noştri în realizarea si extinderea acestui proiect - vei intra in posesia unui certificat.

  Contul donatiilor - orice suma (poate fi si mai mica decat un pachet integral de minimum 1 an) este:
RO40 RNCB 0065 1128 3250 0001
Asociatia Lacasuri Ortodoxe - BCR Sucursala Bucurestii-Noi.
   Sumele donate vor fi afisate pe site, intr-un mod absolut transparent, odata cu inregistrarea contabila a extraselor de cont. In momentul strangerii sumei necesare achitarii unui pachet integral de minim 1 an, ea va fi pusa INTEGRAL la dispozitia unei Biserici sarace inscrisa pe lista de asteptare, condusa GRATUIT de Lacasuri Ortodoxe in primii 10 pasi necesari si suficienti lansarii propriului site. 
Cine beneficiază de program?
    Orice preot paroh, sau credincios, care are iniţiativa lansării unui site pentru parohia de care răspunde sau de care se simte ataşat, ori pentru oricare altă Biserică, lipsită de posibilităţi.
   În toate cazurile, proprietarul de drept al site-ului nou alcătuit (domeniu achitat şi găzduire pe o perioadă specificată) va fi doar Biserica beneficară şi nicidecum Lăcaşuri Ortodoxe sau donatorul. Continutul site-ului va fi adaugat de preotul slujitor al Bisericii respective.
    „Vreau site pentru biserica mea” (100% în administrarea si proprietatea Bisericii) urmăreşte realizarea obiectivului statutar Lăcaşuri Ortodoxe, privind un „acces mai bun la informaţie în (şi către) mânăstiri şi sate, susţinerea de ordin tehnic pentru legături de internet, acces la baze de date, consultanţă, întreţinere şi urmărire în realizare de pagini web” (extras din Actul constitutiv al Asociaţiei Lăcaşuri Ortodoxe) – un program DECEMBRIE 2009.4 comentarii:

 1. Buna ziua, am citit oferta de gazduire recomandata.

  Sincer a mea zic ca este mult mai buna si net superioara a ceea ce gasiti.

  Ba mai mult fac si siteuri gratis.
  Pentru detalii verificati VreauSiteGratis.com

  PS: Daca gasiti mai ieftin, eu va ofer mai putin.

  RăspundețiȘtergere
 2. Doamne ajuta Doru!
  Eu nu am postat acest articol pentru a face concurenţă cuiva, ci pentru a fi de ajutor unora dintre colegii mei de preotie care doresc sa existe la nivel online. Din punctul meu de vedere oferta celor de la "Lacasuri Ortodoxe" e deosebita; eu personal nu am platit nimic, ei fiind cei care au gasit si sponsorul! Asa ca e absurd sa afirm ca cineva poate avea o oferta mai buna!
  Mult succes! Poate acel "gratis" va deveni realitate si in cazul tau!
  Bucurie multa!

  RăspundețiȘtergere
 3. Laudabil gestul dumneavoastra de a va ajuta colegii si e un pas pe care orice Parohie ar trebui sa il faca.

  Spre exemplu mi s-ar parea foarte util ca atunci cand vreau sa ma spovedesc sau impartasesc doar sa caut pe Google orarul Bisericii si sa stiu.

  De asemenea sunt de parere ca impactul Bisericii asupra comunitatii ar fi unul mai mare daca ar avea si expunere online.

  Va urez mult spor in 2010 si sa va duceti la buna indeplinire toate planurile.

  RăspundețiȘtergere
 4. Doamne ajuta! Multumim pt. urari!
  La multi ani!

  RăspundețiȘtergere

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Aici puteti vedea toate imaginile de pe acest blog

ESTE INTERZISA COPIEREA SAU REPRODUCEREA PARTIAL SAU TOTAL A CONTINUTULUI ACESTUI BLOG FARA ACORDUL AUTORULUI DE DREPT! Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

View My Stats